Matematik

Opgave med hjælpemidler

29. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der eventuelt en, som kan hjælpe mig med vedhæftende opgave?
Det drejer sig om spørgsmål b. Jeg har regnet spørgsmål a.

Vi er lige startet på differentialregning, så jeg er ikke særlig klog på dette emne endnu.

Hvis der er en, som kan give mig en guide igennem spørgsmål b i et CAS-værktøj, ville det være meget værdsat.

Vedhæftet fil: kk.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af PeterValberg

bestem den afledede funktion f'

løs ligningen f'(x)=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af Therk

Brug at der generelt gælder

f(x) = a\,x^{n} \Rightarrow f'(x) = na\,x^{n-1}

samt at

\frac ax = a\, x^{-1}.

Det betyder bl.a. at et led på formen ax differentieres til a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af PeterValberg

#0 Hvilket CAS-værktøj bruger du ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af mathon

TI-89
                 Define f(x)=5EE3+40*x+(9EE5/x)
                 Define g(x)=d(f(x),x)                                                       ( g(x) = f '(x) )
til optimering:
                 solve(g(x)=0,x) | x>0


 


Svar #5
29. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#3

TI-Nspire.

#4

Hvad betyder E?


Svar #6
29. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

Jeg kan huske det her. Nogen der kan fortsætte den? (vedhæftet)

Vedhæftet fil:b.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2014 af Therk

Et tværsnitsareal kan naturligvis ikke være negativt, så du har kun et svar og du er færdig. :)


Svar #8
29. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#4

Det eneste jeg får ud af det er som vedhæftet.

Vedhæftet fil:b1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2014 af mathon

Du skal "solve" det nederste udtryk.


Svar #10
29. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#9

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2014 af PeterValberg

Her er det resultat, jeg får, når jeg benytter TI-nspire CAS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #12
29. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#11

Er det konklusionen på opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2014 af PeterValberg

#12 Ja, det må være svaret på spørgsmål b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opgave med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.