Matematik

reducere opgave

02. oktober 2014 af saganah (Slettet) - Niveau: B-niveau

reducere udtrykket:

(2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kendte kvadratsætninger. Gang ind i parenteserne og reducer.


Svar #2
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

kan svaret være=4b^2-12ab


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #4
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

4a^2+9b^2-12ab-6b^24a^2+b^2

4a^2-4a^2+9b^2-6b^2+b^2-12ab


Svar #5
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

og så har jeg fået det svar


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ikke udregnet den første parentes korrekt:

        (2a + 3b)2 = (2a)2 + (3b)2 + 2·2a·3b = ...


Svar #7
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

første trin: bliver det så ikke: (2a+3b)(2a+3b)-(12ba+6b^2)-(4a^2-b^2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det er korrekt.


Svar #9
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

oka kan du så hjælpe mig videre :) er gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så benyt udtrykket for (2a+3b)2 fra #6 og reducer færdig.


Svar #11
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

2 trin: 4a^2+9b^2 -12ba-6b^2-4a^2+b


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

(2a + 3b) · (2a + 3b) - (12ba + 6b2) - (4a2 - b2) = 4a2 + 9b2 + 12ab - 12ba - 6b2 - 4a2 + b2 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, du smider jo det dobbelte produkt i (2a + 3b)2 væk. Se #6

        (2a + 3b)2 = (2a)2 + (3b)2 + 2·2a·3b = 4a2 + 9b2 + 12ab


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er ikke korrekt. Der skal parenteser omkring (2a)2 og (3b)2 , og det er forkert at bruge ⇔ mellem udtryk. Her benytter man lighedstegnet = .


Svar #15
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

-2a2--2b2   

er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#14

Har regnet parenteserne ud, og har rettet det til lighedstegnet. 


Svar #17
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

så anden trin er: 4a^2+9b^2-12ba-6b^2-4a^2+b^2


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, det er ikke korrekt. Der bliver kun led med b2 tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#15

Reducer færdig ud fra #12


Svar #20
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

så er det 10b^2-6b^2 tilbage


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.