Matematik

hjælp til ligninger

03. oktober 2014 af akm29 (Slettet) - Niveau: B-niveau

9(x^2-1)^2+20(x^2-1)-21=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2014 af Therk

9(x^2-1)^2+20(x^2-1)-21 = 0

Gang parenteserne ud og reducér. Evt. uddyb hvad du har brug for hjælp til.

Husk at

\begin{align*} (a+b) ^2 = a^2+2ab+b^2\\ (a-b)^2 = a^2-2ab+b^2 \end{align}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2014 af mathon

kamufleret andengradsligning:               

    sæt
                              y = x2-1
så du har
                    9y2 + 20y - 21= 0            som du løser
og til sidst

                    x = √(y+1)  ∧   y ≥ -1  

                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2014 af mathon

Uanset metoden skal facit naturligvis blive det samme.


Svar #4
03. oktober 2014 af akm29 (Slettet)

men har brug for om i kan regne det ud altså skrive resultaten og regne det ud for mig så jeg kan se hvordan du har regnet det ud .. tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2014 af mathon

#4
       Løs nu - selv - først andengradsligningen

                 9y2 + 20y - 21= 0 

           


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2014 af Therk

#4

men har brug for om i kan regne det ud altså skrive resultaten og regne det ud for mig så jeg kan se hvordan du har regnet det ud .. tak


Hvad får du ud af det? Gør som sagt i #5: Forsøg selv først og giv os dit resultat. Det vil være meget nemmere at hjælpe dig.


Svar #7
03. oktober 2014 af akm29 (Slettet)

oka det vil jeg tak


Skriv et svar til: hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.