Kemi

Molekyler og salte

03. oktober 2014 af 01010111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Molekyler er ikke elektrisk ladede, men det er ioner.

Men hvordan identificerer man om hvorvidt det er et molekyle eller ej? og kan i hjælpe mig med denne her opgave. Hvordan løser jeg den?

Al(s) + S(s) → Al2S3(s) 

CO2(g) + H2O(l) → H2CO3(aq)

AgNO3(aq) + FeS(aq) → Ag2S(s) + Fe(NO3)2(aq)

H2O(l) + NaCl(aq) → H2(g) + Cl2(g) + NaOH(aq)

NaN3(s) → Na(l) + N2(g)  

Mg(s) + O2(g) → MgO(s)  

Ba(NO3)2(aq) + K3PO4(aq) → Ba3(PO4)2(s) + KNO3(aq)

Understreg de stoffer der er molekyler (i modsætning til salte).
Hvilke reaktioner er fældningsreaktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2014 af Heptan

Ikke-metal + ikke-metal = molekyle

Metal + ikke-metal = Ionforbindelse/salt

Metal + metal = legering

_____________________

Metaller identificeres til venstre for trappen i det periodiske system


Svar #2
03. oktober 2014 af 01010111 (Slettet)

Ej, det var rigtig enkelt. Tak!


Skriv et svar til: Molekyler og salte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.