Matematik

kvadrat på en toleddet størrelse

04. oktober 2014 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Omskriv følgende til et kvadrat på en toleddet størrelse:

a) x2+6x+9
b) x2+14x+49
c) 25+10x+ x2
d) 9x2+30x+25
e) 16x2+56x+49
f) 10x2+20x+10


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2014 af mathon

a)
        a^2\pm 2\cdot a\cdot b+b^2=\left (a\pm b \right )^2           hvoraf
        \underset{kvadrattal}{x^2}+ \underset{dobbelte\; rodprodukt}{2\cdot x\cdot 3}+\underset{kvadrattal}{3^2}=\underset{kvadratet\; p\aa \; toleddet\; st\o rrelse}{\left (x+ 3 \right )^2}

       


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2014 af mathon

b)
                 x+  14x  +  49 

                 x+  2·x·7  +  72  =  (x + 7)2 
                


Svar #3
04. oktober 2014 af Paradoks (Slettet)

Hvad nu hvis

d) 9x2+30x+25

Skal jeg udregne det på samme måde eller?


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

d)

9x2 + 30x + 25 = (3x + 5)2


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

e)    16x2 = (4x)2        49 = 72  så

16x2  + 56·x + 49 = (4x)2  + 2·(4x)·7  + 72  = (4x + 7)2          kontroller at 2·(4x)·7 = 56x


Skriv et svar til: kvadrat på en toleddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.