Matematik

HASTER! En ligning med to ubekendte..

04. oktober 2014 af KlogeM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med den her ligning med to ubekendte som jeg ikke kan komme i gang med.. 
Mit problem er at jeg godt kan regne dem ud, jeg kan bare ikke finde ud af at stille dem op.. Altså bestemme hvad x og y er osv...

Sidder med de her opgaver(skal afleveres mandag) og kan ikke komme i gang.. Nogen der kan hjælpe? OG samtidig sige hvorfor/hvordan de er kommet til det resultat? (Skal ikke have svaret på opgaven men i ved f.eks. 3x-4y=34 og 4y+3x=43 og så skal jeg regne dem ud derefter).

Opgaven:
" Til en fodboldkamp blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50kr og en børnebillet koster 30kr. Hvor mange børnebilletter blev der solgt når den samlede billetindtægt var 15.500kr?"

Hvordan skal de 2 ligninger se ud??

Opgave 2:
"Find tallene x og y, når det er givet, at x/y = 5/7 og 5y-6x=30."

x/y og 5/7 står som brøker, kunne bare ikke sætte dem herind.
Hvordan skal de 2 lignigner se ud??

Takker på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2014 af mathon

                      børnebilletindtægt         voksenbilletindtægt         samlet indtægt          
                              x · 30                        (350 - x) · 50                     15.500

                                         30x  +  50 · (350 - x) = 15.500


Svar #2
04. oktober 2014 af KlogeM (Slettet)

Tænker hvordan de skal stilles op til regnestykket.

Er dette rigtigt?

x+y=350
50x+30y=15.500


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2014 af mathon

Ja - når du har præciseret, hvad x og y betyder.


Svar #4
04. oktober 2014 af KlogeM (Slettet)

Perfekt! tak :-)

Ved du hvad jeg skal gøre med 2'eren? Den har vi nemlig ikke gennemgået..


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2014 af mathon

                          \frac{x}{y}=\frac{5}{7}              multiplicer med 7y på begge sider eller gang "over kors"


Svar #6
04. oktober 2014 af KlogeM (Slettet)

Super, takker :-)


Skriv et svar til: HASTER! En ligning med to ubekendte..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.