Matematik

Ligning

06. oktober 2014 af jonathan3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

vi er kommet ud for denne ligning som vi er begyndt på og ikke kan komme videre. nogle kloge hoveder der kan hjælpe med en eventual forklaring?

(20+x)(20-x)=(x+2)(46-x)

400-20x+20x-x2=46x-x2+92-2x

vi kan ikke komme videre fordi vi ikke kan forstå det med potensen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2014 af PeterValberg

saml alle led med x (også x2) på den ene side
af lighedstegnet og de "almindelige" tal på den anden side,
så vil du se, at de to led med x2 "går ud med" hinanden.

400 - 20x + 20x - x2 = 46x - x2 + 92 - 2x

går ud med hinanden

går ud med hinanden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. oktober 2014 af jonathan3 (Slettet)

Tak! selvfølgelig!.. 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.