Matematik

Reducer udtrykket

06. oktober 2014 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducér udtrykket *((x^(2)-2x)/(2x-6))÷((x^(2)-4)/(x^(2)-3x))mest muligt.  (factor)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

Prøv at skrive det med latexfunktionen næste gang.

Er det denne her:      \frac{\frac{x^2-2x}{2x-6}}{\frac{x^2-4}{x^2-3x}}


Svar #2
06. oktober 2014 af livgc (Slettet)

ja :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

Benyt at          \frac{\frac{a}{b}}{\frac{c}{d}}=\frac{a\cdot d}{c\cdot b}

Faktoriser hver af delpolynomierne og reducer


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.