Matematik

isolering af x

06. oktober 2014 af måske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der noget der kan hjælpe mig med at finde et x-koordinat, som jeg skal bruge til at finde et areal med. (vha. intergralregning)

Ligningen lyder sådan: 

f(x)= -4x^2+20x og g(x)=8x

f(x) = g(x)

-4x^2+20x=8x 

hvordan isolerer jeg x? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

-4x^2+20x=8x\Leftrightarrow -4x^2+20x-8x=0\Leftrightarrow -4x^2+12x=0

Benyt nulreglen   a • b = 0 ⇒ a = 0 ∨ b = 0


Svar #2
06. oktober 2014 af måske1 (Slettet)

Kan du forklare mig hvordan jeg bruger nulreglen? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

-4x^2+12x=0\Leftrightarrow 4x(-x+3)=0\Leftrightarrow 4x=0\ \vee\ -x+3=0


Svar #4
06. oktober 2014 af måske1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.