Matematik

Spørgsmål til Ligning

06. oktober 2014 af Jickjack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Sidder og laver nogle ligninger(andengradsligninger) og er kommet til et punkt hvor det skaber problemer.
Jeg har denne :
6x^2-6=0
Her skal jeg finde a,b & c

A må være 6
B må være -6
og C gætter jeg mig til så er 1? 

Hvis så, så finder jeg frem til at D(diskriminanten) er 12, der er her usikkerheden er kommet frem, for jeg tvivler på at jeg skal regne ud hvad kvadratroden af 12 er (i forhold til de to løsninger man får da d>0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

                      ax2  +  bx +  c  =  0
                      6x2 + 0x + (-6) = 0
   a = 6
   b = 0
   c = (-6)


Svar #2
06. oktober 2014 af Jickjack (Slettet)

#1 tak for svaret, men er der en forklaring på det? har jeg åbenbart ikk fået en forklaring på af min lærer.. /:


Skriv et svar til: Spørgsmål til Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.