Matematik

Trapez

06. oktober 2014 af 7klasse (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgaven lyder: find arealet af trapezet - Tjek billede

Vedhæftet fil: IMG_7185.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af Heptan

Arealet af trapezet er summen af de to trekanter (som har samme areal) samt rektanglet.

Arealet af rektanglet er længe gange højde.

Arealet af hver trekant er ½ gange længde gange højde.


Svar #2
06. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

så arealet af trapez nr. 2 er de 2 trekanter slået sammne?

Så må formlen vel være 0,5 * 3(højde) * (2+2) (længden)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Heptan

#2 Hvor er trapez nr. 1 og nr. 2 ?? Jeg kan kun se ét trapez på billedet, som ikke er et rektangel

Hvis du gerne vil have en forkortet formel for at beregne arealet af et trapez, så kan du bruge den her:

A = h * ½(a + b)

hvor a og b er længderne af de parallelle sider (dvs. 4 og 8)


Svar #4
06. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

Jeg kan se 2 trekanter og en trapez og en firkant halløj på billedet. Kan du ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af mathon


                                         2\cdot \left ( \frac{1}{2} \cdot 3\cdot 2\right )+\left ( 3\cdot 4 \right )=6+12=18

i overensstemlese
med
                                        A_{trapez}=\frac{1}{2 }\cdot h\cdot \left ( a+b \right )=\frac{1}{2 }\cdot 3\cdot \left ( 4+8 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2014 af SuneChr

# 4
Dét, du kalder en firkant halløj, hedder et rektangel. Hvis et rektangels sider er lige lange, hedder firkant halløj'en et kvadrat.


Svar #7
06. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

mnage tak! den første formel du har lavet høre til trekanten ik?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2014 af Heptan

#7 Hvem?

mathon har i #5 beregnet arealet af trapezet på to forskellige måder, dem jeg nævner i #3

Så den første formel er summen af arealet af de to trekanter og den der firkant halløjsa


Svar #9
07. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

i #5 har mathon skrevet:  2\cdot \left ( \frac{1}{2} \cdot 3\cdot 2\right )+\left ( 3\cdot 4 \right )=6+12=18 (Hvor kommer 4´tallet fra?? er det fordi der er 4 sider? For længden er 2 og højden er 3, der er ikke noget med 4?)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2014 af mathon

2\cdot \left ( \frac{1}{2} \cdot 3\cdot 2\right )+\left ( \underset{rektanglets\; l\ae ngde\; gange\; bredde}{3\cdot 4} \right )=6+12=18

hvor du måske kalder bredden for højden i denne forbindelse.


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2014 af Heptan

#9

Jeg ved ikke med dig, men jeg kan se masser af 4-taller i opgaven. Kan du ikke det?


Svar #12
07. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

1 figur=trapez - 

2 figur=trekant - længde er 2 og højde er 3

3 figur=rektangel -

4 figur=trekant - længde er 2 og højde er 3

Det er de figuerer der er på det billede


Svar #13
07. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

mangler svaret på de 2 trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2014 af Heptan

#13 Så må du stille spørgsmålet


Skriv et svar til: Trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.