Matematik

Funktioner

06. oktober 2014 af josephinebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave for, som jeg bare slet ikke kan finde ud af. Håber på der er nogle af Jer der kan og vil hjælpe mig. :-)

To funktioner f og g er givet ved

f(x) = 4x + 5 og g(x) = -2x + 12

a) Bestem f(5), og løs ligningen g(x) = 16
b) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af PeterValberg

a) tallet f(5) bestemmes ved indsættelse af x = 5 i forskriften for f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af PeterValberg

Vedr. ligningen g(x) = 16, så skal du løses:

-2x + 12 = 16    hvilket er en ligning med én ubekendt 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af mathon

   g(x) = -2x + 12 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af PeterValberg

b) at bestemme skæringspunktet mellem to rette linjer i et koordinatsystem,
    er det samme, som at løse to ligninger med to ubekendte.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af mathon

      skæring
                          4x + 5  =  y  =  -2x + 12


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.