Matematik

Hvordan løses det her?

06. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

x_{t} + 1 = (1/2){x_{t}} + 7, hvor x0 =2

Ved ikke hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af Heptan

\newline x_{t} + 1 = (1/2){x_{t}} + 7 \newline x_{t} = (1/2){x_{t}} + 6 \newline x_{t} = 12

Er det det du mener??


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af Soeffi

#0

x_{t} + 1 = (1/2){x_{t}} + 7, hvor x0 =2

Mener du

x_{t + 1} = \frac{1}{2}{x_{t}} + 7,\; hvor\; x_0 =2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Soeffi

...det ligner noget med induktion.


Svar #4
06. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Det kaldes vist differensligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af Soeffi

Kan du ikke lægge hele opgaven op?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der må være tale om iterationen

        xi+1 = (1/2)·xi + 7 , med x0 = 2 .

Man har da

        xk = (1/2)k·x0 + 7·∑k-1j=0 (1/2)k → 0 + 7·2 = 14 for k → ∞ .


Skriv et svar til: Hvordan løses det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.