Matematik

Cylinderens radius

07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet) - Niveau: C-niveau
HELP X


Formlen for en cylinders rumfang er

V = pi • r^2 • h

Hvor V er cylinderens rumfang, r dens radius og h dens højde.
En cylinder har højden 11 cm og rumfanget 3810cm^3.

A) bestem cylinderens radius.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af SuneChr

Dividér først med (πh) på begge sider og uddrag dernæst kvadratroden på begge sider.


Svar #2
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#1
Kan du vise hvordan det skal stå? <3

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

        \newline\newline V=\pi r^{2}h \newline\newline r^{2}=\frac{V}{\pi h } \newline\newline r=\sqrt{\frac{V}{\pi h}}

Prøv at regne med på papir ved siden af.


Svar #4
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#3

Jeg er med indtil videre :) og har papir på mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Indsæt så de opgivne tal for cylinderens højde h og dens rumfang V og beregnså cylinderens radius.


Svar #6
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#5
Højden var 11 cm og rumfang 3810 cm3

Så der skal stå

R^2 = V/ 3,14 • 11? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er

        r2 = V / (πh) = 3810 cm3 / (π·11 cm) = ...

Beregn så r.


Svar #8
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#7

Forstår ikke hvorfor jeg ikke kan regne det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvordan skulle vi kunne forstå det, når du ikke fortæller, hvad du gør?


Svar #10
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#9

Sagde:
3810/3,14 • 11) = 3810cm^3/ (3,14 • 11cm)
Er det ikke sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, hvor man bruger tallet π i stedet for 3,14 .


Svar #12
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#11
Jo :)
Men af en eller anden grund får jeg 1334.36?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er måske fordi du regner

        (V/π) · h

og så går galt af 10-potenserne.


Svar #14
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

Er du ikke sød at bare fortælle mig hvad svaret er? :( har siddet og lavet matematik siden klokken 15:00 :( har prøver alt med det der regnestykke :/

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Beregn først 3810/π . Divider resultatet med 11, og tag så kvadratroden af resultatet.


Svar #16
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#15

Meget nemmere forklaring! Tusind tak :)

Skriv et svar til: Cylinderens radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.