Fysik

Beregning af impedans Z

07. oktober 2014 af Peand86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan virklig ikke find ud af den her opgave!! kan man for en special ekspert til hjælp på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Ny sektion 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hold diskussionen til den oprindelige tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1526536


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Impedanserne i kredsløbet er komplekse,emn du skal bruge nøjagtigt samme regler, som for ohmske kredsløb.

Venstre lodrette gren: Z2 = 3 + j1    ( induktiv ).

Højre lodrette gren: Z3 = 0 - j25      ( kapacitiv ).

Parallelkobling: Z23 = Z2 || Z3 = 3,205 + j0,6410

a)  Adder seriemodstanden, Z1 = 10:   Ztotal = 13,205 + j0,6410  Ω

c)  Hermed er impdansen induktiv.   ( imaginærdelen er positiv )

b)  φ = arctan( 0,6410 / 13,205 ) = 2,779º      =>

cos φ = 0,998824


Svar #3
08. oktober 2014 af Peand86 (Slettet)

Parallelkobling: Z23 = Z2 || Z3 = 3,205 + j0,6410 hvordan er det du for faciten sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Jeg taster det ind på min lommeregner ( TI-68 ):

( (3 , 1)-1 + (0 , -25)-1 )-1 = . . . .

Den er fra tiden inden alt dette "solveri", osv.  så jeg kan sagtens    :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Lidt mellemregninger:

( 3 + j1 )-1 = ( 0,3 - j0,1 )

( 0 - j25 )-1 = ( 0 + j0,04 )

( 0,3 - j0,1 ) + ( 0 + j0,04 ) = ( 0,3 - j0,06 )

( 0,3 - j0,06 )-1 = ( 3,205 + j0,6410 )


Svar #6
08. oktober 2014 af Peand86 (Slettet)

Hehe, men lige så snart man indtaster reciprok formlen så siger den nul, så derfor skul jeg da lige spørge :) men fik også reultatet ((3+1*j)^(−1)+(0-25*j)^(−1))^(−1)=3.205+0.641*j sådan her, men reciprok 1/(3+1j)+1/(0-25j)^-1=0 hvad er det jeg gør forkert?


Svar #7
08. oktober 2014 af Peand86 (Slettet)

Hvad er reglen for 0-j25?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#6:   Ad:   reciprok 1/(3+1j)+1/(0-25j)^-1=0

Nu ved jeg ikke om du har lavet et par tastefejl her, men den hedder jo:

Z-1 = 1/(3+j1) + 1/(0-j25)    eller      Z-1 = (3+j1)-1 + (0-j25)-1

( Herefter: Z = (Z-1)-1   )

Men du kan godt følge mellemregningerne i #5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#7:  Du må lige uddybe spørgsmålet:  Ikke forstået.


Svar #10
08. oktober 2014 af Peand86 (Slettet)

ja jeg forstod #5, men den med ( (3 , 1)-1 + (0 , -25)-1 )-1, hvordan skal jeg forklare den her.. hvordan ved du det skal være 0-j25? jeg forstå den her 3 , 1 det er vel pga. der er en modstand på den streng. men på kapicitiv siden er der ingen modstand, men du for frem til 0-j25.


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#10:  Impedansen i højre lodrette gren,

Z3 = R3 - jXc

Nu er der, som du siger, ingen R3, eller man kan sige, at R3 = 0.  Derfor

Z3 = 0 - j25

Det negative fortegn på imaginærdelen, skyldes at impedansen er kapacitiv. Grundlæggende beregnes en sådan impedans ved:

Zc = 1 / (jωC)      ( forlæng med j )

Zc = j / ( j2ωC ) = j / ( -ωC ) = -j / (ωC)

I denne opgave er 1/(ωC) = 25


Svar #12
08. oktober 2014 af Peand86 (Slettet)

Du skul have en præmie :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2014 af hesch (Slettet)

FYI: ( For Your Information ): Grunden til, at man benytter operatoren " j " i stedet for " i " i elektriske kredsløb, er at " i "  her nemt forveksles med symbolet " i ", der sædvanligvis er reserveret til strømme.

Af samme grund anvendes symbolet "J" for inertimomenter i stedet for "I".


Skriv et svar til: Beregning af impedans Z

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.