Fysik

Beregning af halveringstiden for Ra-226

08. oktober 2014 af seba1687 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder som følgende:

1 gram Ra-226 med atommassen 226,0254 u udsender pr. sekund 3,7*10^10 alfa-partikler.

Beregn halveringstiden for Ra-226

Jeg kan ikke lige se hvad jeg skal gøre, kan slet ikke komme i gang...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af mathon

         A=k\cdot N

         k=\frac{A}{N} 

         T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}=\frac{\ln(2)\cdot N}{A}=\frac{\ln(2)\cdot \left (\frac{m}{M}\cdot N_{A} \right )}{A}=\frac{\ln(2)\cdot \left (\frac{1\; g}{226,0254 \; \frac{g}{mol}}\cdot \left (6,02214\cdot 10^{23\; mol^{-1}} \right )\right )}{3,7\cdot 10^{10\; s^{-1}}}=


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2014 af mathon

                        T_{\frac{1}{2}}=4,99134\cdot 10^{10}\; s=1.581,\! 7\; \aa r


Skriv et svar til: Beregning af halveringstiden for Ra-226

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.