Matematik

differentiere

08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej hvordan vil i differentiere sqrt(x^2+x^4+1)

umiddelbart vil jeg sige det giver 1+2x.. uden at være helt sikker


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt regnereglen for differentiation af en sammensat funktion

        f(x) = √(x2 + x4 + 1) ,

        f '(x) = (1/(2·√(x2 + x4 + 1))) · (x2 + x4 + 1)' = ...


Svar #2
08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

det forstod jeg ikke rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter reglen for differentiation af en sammensat funktion

        (g(h(x))' = g '(h(x)) · h'(x)

Her er g(x) = √x  og h(x) = x2 + x4 + 1 .


Svar #4
08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

ja, men giver det ikke bare 1+2x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, overhovedet ikke.


Svar #6
08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

eller vent det giver:

2x+4x^3/2sqrt(x^2+x^4+1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, men du skal bruge parenteser; parentes omkring alle led i tælleren og omkring allefaktorer i nævneren. Se udtrykket i #1.


Svar #8
08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

okay..


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.