Matematik

Hjælp til matematik

08. oktober 2014 af Sophia1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået lavet en skitse af scenen og publikumområde

Opgaven lyder således:

I en park skal der anlægges en trekantet scene samt et publikumsområde. 
Sammen med scenen danner publikumsområdet et rektangel med 
sidelængderne 2x og y .
Publikumsområdet er på tre sider afgrænset af et hegn (se skravering på 
figur).
Den samlede længde af hegnet skal være 300 m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af mathon

Og spørgsmålet er?
Medsend figuren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Det er bare en optimering/minimeringsopgave. Du ved, der hvor du sætter f'(x) = 0, og ser efter globale minimum og maximums, o.s.v. Husk, dit areal vil jo være:

A = l * b    =>   A = 2x * y 

Da du allerede har den samlede længde af arealet, skal du jo substituere den, have y som udtrykt i x, og derved ende op med at funktion, som du kan manipulere med. 

Prøv at se, om du ikke kan finde ud af noget selv.

Bard


Svar #3
08. oktober 2014 af Sophia1234 (Slettet)

a) Bestem y udtrykt x
b) Bestem arealet af publikumsområdet udtrykt ved den variable x

#1 Sorry. :3


Svar #4
08. oktober 2014 af Sophia1234 (Slettet)

Billedet


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.