Matematik

Definition af f'

09. oktober 2014 af en29 - Niveau: B-niveau

Hej,

Èn som kan hjælpe mig med at lave en definition af f' ?

Det vil være mig en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af mathon

For en kontinuert funktion f(x)
er - hvis grænseværdien eksisterer

                                                         \underset{h \to 0}{\lim} \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=f{\, }'(x_o)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#2

Hvad er h ?


Svar #4
09. oktober 2014 af en29

h er det samme som at bruge delta x, ikke?


Svar #5
09. oktober 2014 af en29

Jeg skal lave en videofremlæggelse af definitionen af f', hvor formlen a=y2-y1/x2-x1 skal indgå.. Men jeg har svært ved at lave en sammenhængende tekst med det hele om definitionen af f'. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Hvis du spørger mig, så ved jeg det ikke, endnu :-) jeg ved heller ikke, hvad delta er


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5

Læs mere i #1

Jeg kan ikke uddybe mig særligt om det endnu, da jeg går i 10. klasse :-)


Svar #8
09. oktober 2014 af en29

Delta er i matematik et tegn (trekant) for differens.
Hvis du f.eks. ser der står Δy/Δx er det det samme som (y2-y1)/(x2-x1)
Altså differensen af to y-værdier divideret med differensen af to x-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2014 af mathon

For en kontinuert funktion f(x)
er - hvis grænseværdien eksisterer

                                                         \underset{\Delta x \to 0}{\lim} \frac{f(x+\Delta x)-f(x_o)}{\Delta x}=f{\, }'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#8

Tusind tak. Ville ønske, jeg kunne markere som brugbart :-)


Svar #11
09. oktober 2014 af en29

#9

Jeg ved godt det resultat der, mit problem ligger til hvordan man komme frem til den. 

noget med Δx, askekant, tangent og (y2-y1)/(x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#8

Tilføjelse: Er det ikke i fysikken ?

"Delta anvendes i matematikken om en forøgelse af eller en voksende værdi, og i bl.a. fysikken om en forskel imellem to værdier."

Kilde: Delta


Svar #13
09. oktober 2014 af en29

#12 

Det kan også bruges i fysikken, men i dette tilfælde matematikken om en forøgelse af eller en voksende værdi. JEG vil gerne have hjælp. Og ikke til at svare på andre spørgsmål - tak


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. oktober 2014 af LeonhardEuler

#8 og #12 : Det er forkert.

Delta (Δ) angiver (både i matematikken og fysikken) tilvæksten!

I fysikken antager den ikke betydningen: "en forskel imellem to værdier" - med andre ord så er det en forkert udleveret oplysning i Wikipedia, men herimod angiver delta tilvæksten fra før til efter:

                     Δ = værdiefter - værdifør

Hvad er forskellen mellem de to formuleringer  "tilvæksten" og "forskellen/distancen mellem to værdi"?

Forskellen er netop, at tilvækst både kan antage positive og negative værdier og forskel/distance kun kan antage positive værdier.

Distancen/forskellen mellem to værdier skrives  

             forskel/distance =  l værdiefter - værdifør l


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#14

Det skal hvertfald lige rettes på Wiki så.

Hvis jeg siger Δx er det så tilvæksten/forøgelsen af x, altså vædien efter subtraheret med værdien før, men hvordan finder man ud af de værdier .


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. oktober 2014 af LeonhardEuler

#15

Δx       udtales og menes som        "tilvæksten af x"    -    ikke    "forøgelsen af x"

                       Δx  = xefter - xfør

Man finder ikke nogle værdier. Den tilvækst, som vi kommer til at snakke om i matematik, bliver uendelig lille, hvilket er hele fidusen bag differentialregning. 

Det kan være, at du mente noget andet?  ...så er du nødt til at uddybe/omformulere dig.


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#16

Vil du sætte Δx i anvendelse matematisk for mig, fordi jeg forstår ikke helt, hvordan den anvendes, hvis man ikke kender værdierne.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. oktober 2014 af LeonhardEuler

#17

Det bruges især indenfor differentialregning, og det er formentligt også der, hvor du har set brugen af det. Hvis du vil forstå det, så er du nødt til at se på teorien bag differentialregning.

men

 ... ifølge dine profiloplysninger er du en kun en folkeskoleelev, derfor er det muligvis et for svært et emne for dig, da differentialregning først indføres i andet år på gymnasiet.


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. oktober 2014 af LeonhardEuler

#17

Hvis du er ivrig efter at lære, så kan du begynde her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning

Du bladrer frem ved at trykke pilen i slutningen af hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Forstår allerede lidt differntialregning nu :-)

Men kort fortalt; angiver delta en stigning (=tilvækst) ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.