Matematik

Hvillket er rigtigt?

09. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er igang med denne opgave. 
Jeg ved at punkt t har koordinaterne (0;3,5;z(2)).
Jeg ved at linjen, stang 1, har retningvektoren: BC =OC-OB = [-3,3,7]

a'eren løser jeg ved at finde afstanden mellem punktet T og linjen, altså stang 1, som desuden har retningsvektoren BC, benytter jeg  mig af formlen for afstanden mellem en linje og et punkt.

- men jeg får resultat til 1,6886. Har prøvet at plotte al dataen i Geogebra, hvor afstanden bliver 2,49

Screen Shot 2014-10-09 at 19.00.56.png

Dette er afstandformlen:
Screen Shot 2014-10-09 at 19.14.32.png
 


Svar #1
09. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Jeg benytter følgende afstandsformlen for et punkt og linje.


Svar #2
09. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Her er fuguren illustreret:

Screen Shot 2014-10-09 at 19.20.50.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med "a'eren"? Spørgsmålene er nummereret 1. - 4.

I 2. skal man finde afstanden mellem T(t=2) og stang 1 . Man har

        T(t=2) = (0 ; 3,5 ; z(2)) = (0 ; 3,5 ; -(5/7)e-1·sin(7)-5e-1·cos(7)+5)

                                             = (0 ; 3,5 ; 3,440637)

Stang 1 går gennem punkterne B(3;4;0) og C(0;7;7)

Afstanden d fra punktet T til linien gennem B og C er da bestemt ved

        d2 = |BT|2 - (BTBC)2/|BC|2

der giver

        d = 2,4897


Svar #4
09. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Mange tak, vil du også gerne hjæpe mig med 4'eren?

Screen Shot 2014-10-09 at 22.35.25.png


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Punktet Q er skæringspunktet mellem wire 1 og wire 2, hvis parameterfremstillinger er opgivet. Ved bestemmelse af skæringspunktet benyttes forskellige parametervariable i wire 1 og wire 2' parameterfremstillinger.

Punktet R er skæringspunktet mellem wire 3, hvis parameterfremstilling er givet, og planen med ligningen z = 0,5 .  Parameterværdien i wire 3 for R findes altså ved at løse ligningen z(t) = 0,5 i wire 3 og indsætte den fundne parameterværdi i x(t) og y(t) for wire 3.

Beregn så afstanden |QR| til sidst.


Svar #6
09. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Okay, så jeg skal starte ud med at finde koordinaterne til de to punkter.

Hvor jeg til R's koordinat bare kan udskrive z-retningen i wire 3, da man ved at z-koordinaten er 0,5. Derefter isolere jeg parameter for parameterfremstillingen. Til sidst indsætter jeg den funde parameter i parameterfremstilling, hvor x - og y-koordinaterne findes. 

Men har mere vanskligheder med at finde koordinatsættet til punkt Q. Forstår ikke helt, hvordan den findes. Skal jeg sætte de to parameterfremstillinger lig med hinanden? 


Svar #7
09. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

For at finde koordinater til R skal jeg så bare sætte parameterfremstilling 1 og 2 lig med hinanden, men inden da skal jeg ændre den ene parameter. Er det rigtigt?


Svar #8
10. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

For at finde R, løser man ligningen zwire3(t) = 0,5 , dvs.

        7 + 6,25t = 0,5

og man benytter så den fundne t-værdi til at beregne xwire3(t) og ywire3(t) .

For at finde skæringspunktet Q mellem wire1 og wire2, skal man benytte forskellige parametervariable for de to liniers parameterfremstillinger og så sætte dem lig med hinanden. Man får således

        0 + 3,5s = 7 + 3,5t
        0 + 3,25s = 0 - 3,25t
        7 - 6,5s = 7 + 6,5t

For skæring skal alle tre ligninger være opfyldt. Man kan så benytte enten s-parameteren i wire1's parameterfremstilling eller t-parameteren i wire2's parameterfremstilling til at beregne skæringspunktet Q.


Skriv et svar til: Hvillket er rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.