Matematik

Funktioner

09. oktober 2014 af josephinebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har, igen, en opgave omkring funktioner, som jeg ikke kan løse. Håber nogle kan hjælpe..

I en model antages, at sammenhængen mellem en hundestejles vægt og længden er gived et
f(x) = 0,023x^2,777
hvor x angiver længden (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt ikg).

a) Bestem vægten af en 30 mm lang hundestejle.
b) Bestem længden af en hundestejle, der vejer 1000 mg.


Opgave a har jeg fundet frem til giver 290,87 mg. Hvilket jeg så satser på er korrekt. 
Mit problem er opgave b. Jeg ved at ligningen skal hedde 1000 = 0,023x^2,777
Jeg ved bare ikke, hvordan jeg kommer videre. - Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(30)

b) Løs ligningen     f(x) = 1000 , dvs.    0,023·x2,777 = 1000

        x = (1000/0,023)1/2,777


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af mathon

b) 

         f(x)=y=0,023\cdot x^{2,777}

         x^{2,777}=\left (\frac{y}{0,023} \right )

         \left (x^{2,777} \right )^{\frac{1}{2,777}}=\left (\frac{y}{0,023} \right )^{\frac{1}{2,777}}

          x^{\frac{2,777}{2,777}} =\left (\frac{y}{0,023} \right )^{\frac{1}{2,777}}

          x=\left (\frac{y}{0,023} \right )^{\frac{1}{2,777}}

dvs
          x=\left (\frac{1000}{0,023} \right )^{\frac{1}{2,777}}


Svar #3
09. oktober 2014 af josephinebl (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at ophæve potensen... Jeg har ingen ide om hvordan jeg gør det i lige har skrevet... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

På en regnemaskine udregner man

        (1000/0,023)^(1/2,777) = 46,8 .


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.