Matematik

Finde R

12. oktober 2014 af -snigeren- (Slettet) - Niveau: 9. klasse

(1+R)^5= 2

Hvordan finder jeg værdien af R????


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at

(1+R)^5=2 \Leftrightarrow 1+R=\sqrt[5]{2} \Leftrightarrow R=\sqrt[5]{2}-1


Svar #2
12. oktober 2014 af -snigeren- (Slettet)

Tak...

Hvad hvis man har 1,05^t=4,35...hvordan finder man så t??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Det nemmeste vil nok være, at bruge logaritmen, hvor log her betegner den naturlige logartime:

1.05^t=4.35 \Leftrightarrow \log(1.05^t)=\log(4.35) \Leftrightarrow t\cdot\log(1.05)=\log(4.35)

Så du får, at , jf. logaritme regnereglerne.


Skriv et svar til: Finde R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.