Matematik

partiel afledt af to variable

14. oktober 2014 af mulleJ1995 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har f(x,y) = xy^2 

Så skal man finde f(a , b+k) - f(a , b) 

Jeg ved svaret er 2abk+ak^2 men kan ikke selv komme frem til den reduktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2014 af mathon

               f(a,b+k)-f(a,b)=a\cdot (b+k)^2-a\cdot b^2=a\cdot \left ( b^2+2bk+k^2 \right )-ab^2=

                                        ab^2+2abk+ak^2-ab^2=\left (2ab+ak \right )\cdot k


Svar #2
14. oktober 2014 af mulleJ1995 (Slettet)

Hvad er det der sker fra led 1 til led 2, hvilken regneregel er blevet brugt til at fjerne den opløftede ved parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2014 af mathon

f(x,y) = x·y2          "siger"     multiplicer x med y kvadreret
 

f(a,b+k)                 "siger"     multiplicer a med (b+k) kvadreret

f(a,b)                      "siger"     multiplicer a med b kvadreret.


Skriv et svar til: partiel afledt af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.