Matematik

Reducer simpel parentes, hvad er reglen?

16. oktober 2014 af Martin84a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvis man har \left (a+2b \right )^{^{2}} og skal reducere, hvordan er reglerne så for den 1. kvadratsætning?

Min usikkerhed går på 2b, når det skal opløftes i 2. potens. Får man da (2^2*b^2) som giver 4b^2

Eller får man 2b^2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2014 af mathon

                             (2·b)2 = 22·b2 = 4b2


Svar #2
16. oktober 2014 af Martin84a (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2014 af fred27 (Slettet)

Man får 4b2

Altså (2b)^2 = 4b2
 


Skriv et svar til: Reducer simpel parentes, hvad er reglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.