Matematik

Hjælp til ligning! haster!

17. oktober 2014 af LouiseCarstensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis følgende ligning skal løses:

2x2-12x+10 = 0

Hvad bliver x så?

Sidder og er igang med en matematikaflevering og skal bruge dette, men jeg er ikke helt med på hvordan man fjerne potensen?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Start med at beregne diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Du skal benytte andengraspolynomier: 

diskriminanten: d2-4*a*c 

Hvis d har flere rødder skal du benytte disse her formler: 

x-b-√d/2*a og x2 -b+√/2*a 

Du indsætter bare din tal inde, fx: 

d= 122-4*2*10= 64 

x1: -(-12)+√64/2*2= 1

x2: -(12)+√64/ 2*2= 5 

Altså har du fået anigvet 

1 og 5 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Louise,

Hvis du ved noget om faktorisering, så kan du også bruge nulreglen. Hvis fu faktoriserer din f(x) funktion, får du:

0 = 2x2−12x+10

Faktoriseret til

0 = 2(x−1)(x−5)

Og du kan udefra parenteserne se, at løsningerne vil være: x1=1 og x2=5.

Generelt set er denne metode mindre tidskrævende end diskriminant metoden. 

Bard


Skriv et svar til: Hjælp til ligning! haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.