Matematik

Det inverse element

18. oktober 2014 af strangers - Niveau: A-niveau

Hej venner

Er det nødvendigt at lave linearkombination, når man skal bestemme det inverse element til et tal? 

Hvad er linearkombination overhovedet? (forklaret på godt dansk :S )


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

En linearkombination af to vektorer v1 og v2 er en vektor af formen

        u = λ1 v1 + λ2 v2

hvor λ1 og λ2 er to skalarer fra det til vektorrummet V knyttede legeme L .

Søger du invers element med hensyn til addition eller multiplikation?


Svar #2
18. oktober 2014 af strangers

Hej andersen. 

Det er ifb med talteori - rsa kryptering. Sætningen hedder det her:

ax (mod n) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad har det med invers element og linearkombinatioer at gøre?

Mener du ikke     ax ≡ 1 (mod n)  ?   Og hvad er a, x og n, og hvad er sætningens ordlyd?


Svar #4
19. oktober 2014 af strangers

Hej Andersen

Jeg ved det virkelig ikke, men der står bare noget om det i et eksempel i den bog jeg har. Har virkelig sværet ved at kapere det.

Men sætningen lyder

Lad a ∈ Zn. Da gælder 

(a,n) = 1 . Der findes en entydig løsning hvor x tilhører Zn til ligningen ax (mod n) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er dit problem her? Skal du vise den sætning?


Svar #6
19. oktober 2014 af strangers

Hej Andersen

Mit problem er, at jeg er for tykhovedet til at forstå den :S Og i bogen står der at man kan bruge linearkombinationer til inverse elementer, men jeg forstår bare intet af det. Det er mere generelt; det er ikke fordi at jeg har et specifikt stykke, som jeg ikke evner at lave


Skriv et svar til: Det inverse element

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.