Matematik

Transformation og matematik

19. oktober 2014 af Hyggg (Slettet) - Niveau: 9. klasse

5.1 En af de helt store højspændingsledninger på 400.000 volt kan overføre i alt 4.000.000 Watt = 4.000 kW. Hvor mange ampere er der i hver ledning? 

Der kan maksimalt gå 10 Ampere i en ledning - ellers smelter den.

5.2 Hvor mange ledninger på 50.000 v skal der bruges for at videreføre 4.000 kW (altså den samme effekt)?

5.3 Hvor mange ledninger på 20.000 v skal der bruges for at videreføre de 4.000 kW ? 5.4 Hvor mange ledninger på 230 v skal der buges for at videreføre de 4.000 kW ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af mathon

5.1
                               P=U\cdot I

                               I=\frac{P}{U}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2014 af mathon

5.2
        Hver ledning overfører 5·105 W.
        Der skal overføres 4·106 W.
        Antal ledninger?

        Samme fremgangsmåde i 5.3 og 5.4.


Skriv et svar til: Transformation og matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.