Matematik

Korrekt indsat?

19. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal til eksamen og er superfustreret over dette. Håber der er en som vil hjælpe.

Hvis der stiftes en gæld på 50.000, hvor der er n= 4 årlige terminer med en rentefod på 6 %, hvordan regnes gælden, hvis jeg har formlen:

G = 50.000

n= 4

r= 0,06

G= y(1-(1+r)^-n / r ) 
Jeg sætter tallene ind:  G = y*(1-(1+0,6)^-8 / 0,6)

??? er dette korrekt?

Hvordan finder jeg ud af gældes størrelse efter 2 år? Dvs. at n= 8 i stedet..Men så har jeg stadig y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af SuneChr

Hvornår skal gælden være indfriet, - efter hvor mange 1/4-årlige rentetilskrivninger n?
Man har da formlen for ydelsen, ved en rentefod på 6% p.a.:

y=50000\cdot \frac{\sqrt[4]{1,06}-1}{1-\left ( \sqrt[4]{1,06} \right )^{-n}}


Skriv et svar til: Korrekt indsat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.