Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK

26. oktober 2014 af michelle901 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal afleveres på fredag den 31-10

Nogen der kan forklare hvordan man laver stykkerne? Der er ikke én af opgaverne jeg kan lave på egen hjælp, så jeg sætter pris på enhver form for hjælp.

Opgaverne er vedhæftet som fil

Vedhæftet fil: Afleveringssæt nr 7.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af LeonhardEuler

Der er nu 6 opgaver, så du må uddybe dig omkring hvilken opgave, som du har problemer med.


Svar #2
26. oktober 2014 af michelle901 (Slettet)

Jeg har problemer med alle opgaverne, undtagen den første og sidste

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2: Monotoniforhold for f(x) = x3 -14x2 + 59x -70 .
Lav fortegnsvariation for den afledede funktion f '(x) og oversæt det til monotoniforhold for f(x).

Opg 3. Løs 2.-gradsligningen 3x2 - 10x + 3 = 0 .

opg 4. Vinkel v er vinkel i en retvinklet trekant, hvor man let kan beregne begge kateterne.

Opg 5. Aflæs alle svarene af figuren (til opgavernes forfatter: definitionsmængde).
a) Definitionsmængden aflæses på x-aksen.
b) Værdimængden aflæses på y-aksen.
c) Skæring på x-aksen: aflæs løsningen for f(x) = 0
d) Skæring med y-aksen: aflæs f(0)
e) Maksimum globalt: Værdimængdens største værdi
f) Maksimum lokalt: find steder med vandret tangent
g) Minimum globalt: Værdimængdens mindste værdi.
h) Minimum lokalt: find steder med vandret tangent
i) Monotoniforhold (i eet ord): bestem intervaller hvor f er voksende og aftagende.


Svar #4
29. oktober 2014 af michelle901 (Slettet)

Men hvordan finder jeg Definitionsmængden? Altså er der hvor grafen skærer x aksen? Og det samme med værdimængden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 5. Man kan aflæse det inerval på x-aksen, hvori funktionen er defineret, og man kan aflæse det interval på y-aksen, hvori alle funktionsværdierne falder. Aflæs x- og y-koordinaterne for de to punkter, der markeret med fyldte cirkler.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.