Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte hjælp!

27. oktober 2014 af gymelev1337 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp er helt lost nogle der kan komme med udregning og forklaring så vil det være klasse tak på forhånd :)

a

107x+77y=137

13x-8y=34

b

1/3x+3/2y=89/6

3/4x-1/5y=6/5

c

2x+2y=-2/15

2x-2y=22/15


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

Brug lige store koefficienters medtode eller determinantmetoden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2014 af peter lind

Isoler en af de ubekendte i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

c) Læg ligningerne sammen og isoler x. Træk ligningerne fra hinanden og isoler y.

b) Gang første ligning med brøkernes fællesnævner 6. Gang anden ligning med brøkernes fællesnævner 20. Benyt så lige store koefficienters metode.


Svar #4
27. oktober 2014 af gymelev1337 (Slettet)

okay tak :)


Svar #5
27. oktober 2014 af gymelev1337 (Slettet)

Har aldrig hørt om den metode før nogle der kan forklare den på forståelig måde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2014 af mathon

a)

            D=\begin{vmatrix} 107 & 77\\ 13&-8 \end{vmatrix}=107\cdot (-8)-13\cdot 77=-1857

            D_x=\begin{vmatrix} 137 & 77\\ 34&-8 \end{vmatrix}=137\cdot (-8)-34\cdot 77=-3714

            D_y=\begin{vmatrix} 107 & 137\\ 13&34 \end{vmatrix}=107\cdot 34-13\cdot 137=1857

                    x=\frac{D_x}{D}

                    y=\frac{D_y}{D}


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.