Matematik

Matematik

28. oktober 2014 af malene111w (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregner man sin*sin^-1(9*pi) når man ved at vores x ikke ligger ind for det pågældende interval?

Svar #1
28. oktober 2014 af malene111w (Slettet)

Sin^-1*sin(9*pi)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2014 af mathon

                               sin(9π) = sin(π)


Svar #3
28. oktober 2014 af malene111w (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det? Uden brug af lommeregner

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

sin-1(sin(9π)) =

Da sin(9π) er 0, får vi

sin-1(0) =

Vi skal så finde den løsning til ligningen sin(x) = 0, som ligger i intervallet [-π/2 ; π/2] (sådan er sin-1 defineret).

sin(x) = 0  <=>

x = ...., -3π, -2π, -π, 0, π, 2π, 3π, ....

Det er så løsningen x=0, der ligger i intervallet, så

sin-1(0) = 0

 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.