Matematik

Hjææææælp matematik

30. oktober 2014 af Mettooo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har bruge for hjælp pllllliiiiz . håber der er nogen der gider at hjælpe med med dette matematik opgave.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af mathon

                              \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline 5&20&8&40&\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&y_1\cdot a^{-x_1} \end{array}

       
             fordoblingstiden ses at være

                                                                 T_2=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den eksponentielle funktion fordobles fra x = 5 til x = 8 .


Svar #3
30. oktober 2014 af Mettooo (Slettet)

Hvad er det du har på bilaget og hvor har du x1 og y1 osv.. det forstår jeg kan du forklar hvad du gøre og hvorfor så kan jeg være med på det du laver tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man ser, at den eksponentielle funktion fordobles fra x = 5 til x = 8 . Fordoblingskonstanten er da

        X2 = 8 - 5 = 3 .

Udfyld dernæst de manglende tal i skemaet. Funktionen halveres fra f(x2) = 20 for x2 = 5 , til f(x1) = 10, så

        x1 = x2 - X2 = 5 - 3 = ...

Den sidste søjle i tabellen har x3 = 11. Her bemærker man, at x3 = 11 = 8 + 3 = 8 + X2 , så

        f(x3) = f(11) = f(8 + X2) = 2·f(8) = 2·40 = ...


Svar #5
30. oktober 2014 af Mettooo (Slettet)

Taak Andersen11 nu er med . tak igen for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2014 af mathon

og
                    f(x)=y=5\cdot 2^{\frac{x+1}{3}}


Skriv et svar til: Hjææææælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.