Matematik

2. ordensTaylorpolynomium med udviklingspunkt

30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens!
Har en opgave der lyder: Beregn det 2. ordens Taylorpolynomium for g(t,u)=etu-t med udviklingspunkt (0,1).

Jeg er næsten ved målet men jeg er stødt på et lille problem. På billedet jeg har vedhæftet, ved jeg ikke hvad der menes med den sidste række og hvad jeg skal gøre her? Nogen der kan hjælpe

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne den blandede 2.-ordens afledede

        ∂2g/∂t∂u = ∂/∂t(∂g/∂u) = ∂/∂u(∂g/∂t)

For eksempel: differentier ∂g/∂u partielt med hensyn til t.


Svar #2
30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Hvad mener du med partielt? :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Alle de afledede i denne opgave er partielle afledede. Man differentierer partielt, dvs. med hensyn til den ene variable mens den anden variable betragtes som en konstant.


Svar #4
30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

differentier ∂g/∂u og jeg får så: etu-t -tetu-t


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt.

Man har ∂g/∂u = t·et(u-1)  og dermed

        ∂2g/∂t∂u = et(u-1) + t·(u-1)·et(u-1)


Svar #6
30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Har du differentieret tetu-t partielt mht. t?


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop.


Svar #8
30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Hmm når jeg får min CAS-værktøj til at gøre det får jeg etu-t-tetu-t :S


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg har jo ingen anelse om, hvad du beder dit CAS-værktøj om. Opgaven kan let løses uden brug af regnemaskiner og CAS-værktøj.


Svar #10
30. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Hov undskyld, fik det du sagde. Tak for det! Og er det altid ∂g/∂u jeg skal differentierer partielt mht. t? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Genlæs #1. Man kunne også differentiere ∂g/∂t med hensyn til u.


Svar #12
31. oktober 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: 2. ordensTaylorpolynomium med udviklingspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.