Tysk

Ihr und sie?

01. november 2014 af Pandalla (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er forskælen på sie og ihr? Jeg hved godt at de begge står for "dem".


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af Stygotius (Slettet)

Nej, de gør de ikke.

"sie" er nominativ eller akkusativ og betyder "hun/hende, og "ihr" er dativ og betyder "hende", eller det er genitiv og betyder "hendes".

"sie" kan også være flertal og er enten nominativ eller akkusativ og betyder så "de/dem eller det er genitiv og betyder så "deres". På verballeddet kan man se om det er ental eller flertal.

Eks.

"Sie kennt mich" = hun kender mig

"Ich kenne sie" = jeg kender hende eller jeg kender dem

"Ich gab ihr einen Kuss" = jeg gav hende et kys

"Ich habe ihr Haus nie gesehen"= jeg har aldrig set hendes hus.

"Sie besuchten mich letzte Woche" = de besøgte mig i sidste uge.

"Wer sind diese Leute,. Ich kenne sie nicht, aber ich kenne ihr Haus" = hvem er disse menensker. Jeg kender dem ikke, men jeg kender deres hus.


Svar #2
01. november 2014 af Pandalla (Slettet)

Danke schön


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2014 af Stygotius (Slettet)

-gern geschehen.


Skriv et svar til: Ihr und sie?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.