Matematik

matematik hjælp tak

01. november 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave. 

Vedhæftet fil: maaa.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af Therk

Da arealet af et rektangel er givet ved

\text{Areal}_{\text{rektangel}} = \text{l\ae ngde}\times \text{bredde}

mangler du kun at finde sidelængden FE. Find diagonalen i det lille rektangel vha. pythagoras:

a^2+b^2=c^2.

Du kan nu finde diagonalen, som går hele vejen igennem begge rektangler ved at skalere trekanten op. Find forholdet mellem DC og EC ved:

\frac{8+4}{4} = 3.

Nu bruger du igen pythagoras:

c^2-b^2 = a^2

dvs.

FC^2-CE^2= FE^2\quad \Rightarrow \quad FE = \sqrt{FC^2-CE^2}

og du har de 4 sidelængder, du skal bruge til at udregne arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af SuneChr

Man har til løsning
ΔABC er ensvinklet med ΔFGA
og dermed
|AB| = 4         |BC| = 3        |FG| = 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2014 af mette48 (Slettet)

Brug ensvinklede trekanter til at finde den manglende side i det røde rektangel

EF/AD=EC/DC

udregn derefter arealerne hver for sig.


Skriv et svar til: matematik hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.