Fysik

Hvilespænding / effekt

01. november 2014 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et batteri har en hvilespænding på 4,5 V. Batteriet forbindes til en pære med resistansen 8,00 ohm, når den lyser. Polspædingen er 4,35 V. 

-    Hvilken effekt afsættes i pæren og i elementet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2014 af mathon

                    P=U_{pol}\cdot I=U_{pol}\cdot \frac{U_{pol}}{R}=\frac{{U_{pol}}^{2}}{R}


Svar #2
01. november 2014 af chriskvk (Slettet)

Er det her så rigtigt? (billed)

Vedhæftet fil:opgave 6,5.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#2

Ja

Men effekten i elementet kan også beregnes ved 

P=U_{\mathrm{indre}}\cdot I\Rightarrow P=0.15\,\dfrac{\mathrm{J}}{\mathrm{C}}\cdot0.54375\mathrm{\,\dfrac{C}{s}}=0.082\,\mathrm{\dfrac{J}{s}}

da du allerede kender strømstyrken, du behøves altså ikke beregne modstanden.


Svar #4
01. november 2014 af chriskvk (Slettet)

Nej det er rigtig nok, men jeg skulle i første opgave "Bestem elementets indre resistans." så havde allerede regnet modstanden.. Valgte bare at unndlade at skrive det, for det var ikke et problem for mig at regne ud..


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2014 af mathon

eller
             P_{element}=((4,5\; V)-(4,35\; V))\cdot \left ( \frac{4,35\; \Omega \cdot A}{8\; \Omega } \right )=0,082\; W
 


Svar #6
01. november 2014 af chriskvk (Slettet)

Takker for alle svarene! Det var rart i gad hjælpe :-)


Skriv et svar til: Hvilespænding / effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.