Matematik

Løs andengradsligningen V(x) = K(x)

02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af.

"Bestem skæringspunktet mellem vejbanen og kablet ved at løse andengradsligningen:  V(x) = K(x)"

V(x) = -0.0060073x2 + 0.07

K(x) = 0.28x2+0.07

Håber, I kan hjælpe!

(Opgave vedhæftet)


Svar #1
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Er det, jeg har lavet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det fremgår jo slet ikke, hvad du har lavet.

Man skal løse ligningen    V(x) = K(x) , dvs.

       -0.0060073x2 + 0.07 = 0.28x2+0.07

der jo kun har en triviel løsning.


Svar #3
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Jeg er også helt usikker på, hvordan jeg skal lave den. Det er derfor jeg søger hjælp. Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Saml alle led på den ene side og benyt så nulreglen til at løse ligningen.


Svar #5
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

-0.0060073x2 + 0.07 = 0.28x2+0.07

-0.0060073x2+0.28x2 = 0.14

Hvordan adderer jeg de to tal med x?


Svar #6
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Noget a lá det her?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er helt forkert. Det bliver jo

       0,28x2 + 0,0060073x2 = 0,07 - 0,07

dvs

       0,2860073x2 = 0

Benyt nulreglen.


Svar #8
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Hvad er nulreglen helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nulreglen for et produkt siger, at et produkt er lig med 0, hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med 0.


Svar #10
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Er det det, du har skrevet i #7?


Svar #11
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Så giver x vel nul lige meget hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, x = 0 er den eneste løsning til den ligning.


Svar #13
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Hvorfor skal den helt præcist give nul? Altså, hvorfor skal man bruge nulreglen her?

Så, det her er svaret til andengradsligningen?:

 0,2860073x2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ligningen V(x) = K(x)  reduceres til ligningen

        0,2860073x2 = 0

der løses helt simpelt ved at benytte nulreglen. Løsningen er x = 0 .


Svar #15
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Jeg mener, hvorfor benytter vi nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Fordi ligningens venstreside er et produkt, der skal være lig med 0.


Svar #17
02. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Er den rigtig nu?


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du har vist smidt nogle 0'er væk i decimalerne, men det er jo underordnet, for ligningen reduceres jo til

        x2 = 0 .


Skriv et svar til: Løs andengradsligningen V(x) = K(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.