Fysik

Spændingfald + strømstyrke serie/parallel forbindelse

02. november 2014 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem spændingsfaldet over hver af de enkelte modstande og strømstyrken igennem hver af dem.

På forhånd tak :-) 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt Ohms lov samt Kirchoffs love om forgreninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2014 af mathon

Erstatningsmodstanden for to paralleltforbundne modstande R1 og R2
er:
                        {R_p}^{erstat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}


     Serieforbundne modstand deler polspændingen i modstandstallenes forhold:
 
               de  22\; \Omega er serieforbundet med {R_p}^{erstat}

        


Svar #3
02. november 2014 af chriskvk (Slettet)

#2

Erstatningsmodstanden for to paralleltforbundne modstande R1 og R2
er:
                        {R_p}^{erstat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}


     Serieforbundne modstand deler polspændingen i modstandstallenes forhold:
 
               de  22\; \Omega er serieforbundet med {R_p}^{erstat}

        

Ja okay Mathon sådan kunne man også gøre.. lavede den godt nok på anden måde(billed) Men kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre nu så :-) 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
02. november 2014 af chriskvk (Slettet)

Den samlede modstand i systemet må være 57,39 + 22  =79,39 ohm... Men hvordan bestemmer jeg så strømstyrken over hver modstand? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2014 af mathon

               0,01742424

                    0,01742424\; \Omega ^{-1}\neq57,39\; \Omega
men
                    \left (0,01742424\; \Omega^{-1} \right ) ^{-1}\neq57,39\; \Omega


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2014 af mathon

                                                                 polspændingsforholdstal
                            
                                enkeltmodstand                        22
                                par.-forb.                                   57,39
                                                            sum              79,38                

Spænding over
                                enkeltmodstanden = 22•((9 V)/79,38) =
                                par.-forb.                = 57,39•((9 V)/79,38) =


Svar #7
02. november 2014 af chriskvk (Slettet)

Så kan godt se hvad du mener. ..Denne formel? 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #8
02. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Det letteste er at benytte Kirchhoffs strømlov, og betragte en knudepunktsspænding, U,  mellem modstandene:

I1 - I2 - I3 = 0      =>

(9V - U) / 22Ω - (U - 0V) / 110Ω - (U - 0V) / 120Ω = 0       =>

 0,40909V = 0,06288 * U       =>

U = 6,5059V      =>

U22 = 9V - 6,5059V = 2,4941V

U110 = U120 = 6,5059V

Indsæt det kendte U i ligningen, og find I1, I2, I3.

Fordelen ved metoden er, at du kan anvende den ved langt mere komplicerede netværk.


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. november 2014 af mathon

Spænding over
                                enkeltmodstanden = 22•((9 V)/79,38)      = 2,494 V
                                par.-forb.                = 57,39•((9 V)/79,38) = 6,506 V

Strøm gennem de 22 Ω:
                                            I=\frac{2,494\; V}{22\; \Omega }=0,113 \; A

Strøm gennem de 110 Ω:
                                            I=\frac{6,506\; V}{110\; \Omega }=0,0591 \; A

Strøm gennem de 120 Ω:
                                            I=\frac{6,506\; V}{120\; \Omega }=0,0542 \; A
                                           
                               


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2014 af StineHolmbo (Slettet)

Hej :-)

Jeg vil bare lige sige at jeg snart kender svaret ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. november 2014 af hufiasd (Slettet)

giver gerne svaret for 50kr


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2014 af sutdenafchris (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Spændingfald + strømstyrke serie/parallel forbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.