Matematik

Matematik

02. november 2014 af Fred691a (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogle der vil forklare mig, hvordan man regner disse ud?:

19- 8 \bigca\frac{5}8

og

\bigca\frac{1}4 * 16

- Beklager det med størrelsen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2014 af Soeffi

#0 

19-8\frac{5}{8}=19-(8+\frac{5}{8})=19-8-\frac{5}{8}=10\frac{3}{8}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2014 af SuneChr

19 - (8 + 5/8) = 19 - 8 - 5/8 = 19 - 8 - 5/8 + 8/8 - 1
Læg mærke til det med gult markeret, at der er lagt det samme til, som der er trukket fra.
Læg så de hele tal og brøkerne sammen, hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af asketræ (Slettet)

#0

Den anden opgave kan regnes sådan her ud :

9\cdot \frac1 4 \cdot 16 = \frac 94\cdot\frac14\cdot\frac{16}{4} = \frac{9\cdot1\cdot16}{4} = \frac{144}{4} = 36


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2014 af SuneChr

# 3
Spørgeren mener formodentlig
9 1/4    altså    9 + 1/4
Man får så
37/4·16 = 37·4 = .......


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.