Fysik

Hjælp til følgende fysikopgave

02. november 2014 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en fysikopgave, hvor jeg skal løse følgende: Vand med temperaturen 18 grader celsius skal bringes i kog ved hjælp af en dyppekoger. Hvor mange deciliter vand kan man bringe i kog ved at tilføre 0,083 kWh?

Jeg ved at 1 kWh svarer til 3600000J, så jeg starte med at gange 3600000J med 0,083 kWh for at finde ud af hvor mange joule jeg har til rådighed. Her får jeg så 298800 J.

C-værdien for vand er 4180 J/kg*C.

For at finde ud af hvor mange grader vi skal opvarme vandet, trækker vi 18 fra 100 og får tallet 82.

Vi kender ligningen Q = m * c * delta T og ved at isolere m i denne og indsætte vores værdier, kan vi løse opgaven. Ligningen bliver så:

m = \frac{Q}{c*delta t}

Og hvis vi indsætter vores værdier:

0,871746995 = \frac{298800}{4180*82}

Løsningen til opgaven er altså: 0,871746995 L, svarende til 8,72 dl.

Jeg har blot brug for at vide, om jeg har løst opgaven korrekt?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Enhedsmæssigt er din løsning 870g, som svarer til 870mL.

Husk enheder i din mellemregning. Det ser ellers meget korrekt ud.


Svar #2
02. november 2014 af Arccossintan (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Hjælp til følgende fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.