Matematik

isolere x (eller L...)

03. november 2014 af sbendorff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har den her forskrift:
W(L)=0,0074*L^3,37

hvor W er vægt og L er længde.
Jeg får af vide jeg skal regne ud hvad længden for en fisk på 100g er, altså;

100=0,0074*L^3,37

jeg er ikke super til at huske hvilket man må og ikke må gøre men jeg komme frem til et nogenlunde korrekt svar hvis jeg sagde:

L=\sqrt[3,37]{0,0074/100}

?????


Svar #1
03. november 2014 af sbendorff (Slettet)

mente omvendt, altså:

100/0,0074


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Efter din rettelse serdet helt rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af mathon

                                         L=\left ( \frac{W}{0,0074} \right )^{\frac{1}{3,34}}

\sqrt[3,37]{0,0074/100}       er ikke defineret. Rodeksponenten skal være heltallig og positiv.

At regnemaskinen alligevel fører til det rigtige resultat, er en programmeringsmæssig helt anden sag.


Skriv et svar til: isolere x (eller L...)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.