Matematik

differentialligning hvor variablerne er separeret

03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er det her rigtigt eller forkert? I så fald er der så en der vil forklare mig hvad jeg har gjort forkert, hvordan det så skal laves. Med ord og beregninger tak :)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det vedlagte er ikke korrekt.

Man skal løse differentialligningen

        dy/dt = t3 · y2

der separeres

        (1/y2) dy = t3 dt

og integreres

        ∫ (1/y2) dy = ∫ t3 dt

til

        -1/y = t4/4 + C

dvs.

        y = 1/(C - t4/4) = 4/(C' - t4)


Svar #2
03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!!!! :D
Men hvordan har du integreret 1/y^2??


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter     ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , hvor n ≠ -1 .

        ∫ (1/y2) dy = ∫ y-2 dy = -1·y-1 + k = -1/y + k


Svar #4
03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Har lige fået mit CAS værktøj til at virke og den siger at resultatet er -4/(t4+4c)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er jo det samme som resultatet i #1.


Skriv et svar til: differentialligning hvor variablerne er separeret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.