Matematik

Problem opgave - hjææælp

03. november 2014 af larsenlottesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

En træplanke har følgende dimensioner: Længde = 3 meter Bredde = 25 cm Tykkelse = 22 mm. Du skal bestemme træplankens totale overfladeareal og angive resultatet i mm^2, cm^2 og m^2.

Skal jeg bare pludse 3+25+22= 50? eller hvordan.

Jeg kan slet slet ikke løse denne problem opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne overfladearealet af en kasse med siderne L, B og H. Det er som bekendt

        A = 2·(L·B + L·H + B·H)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af anden1237100vejle (Slettet)

For at finde en overflade skal du benytte formlen Længde * Bredde. F.eks. er pladens største flade  

3*0.25 = 0.75mdem har vi jo 2 af, så vi kan sige 0.75*2 = 1.5mfor begge af fladerne

Endefladen vil da være 0.25*0.022 = 0.0055m2

Dette kan du gøre for alle fladerne... Husk at regne i de samme enheder.

Herefter skal du jo bare omregne til de forskellige enheder som du bliver bedt om....


Svar #3
03. november 2014 af larsenlottesen (Slettet)

med A mener du så areal eller overfladeareal. pga A betyder normalt areal


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2014 af anden1237100vejle (Slettet)

Der er ingen forskel! Overfladearealet er bare arealet af alle fladerne på planken tilsammen!


Svar #5
03. november 2014 af larsenlottesen (Slettet)

A= 2 (L*B + L*H + B*H)=A= 2(300cm * 25cm + 300cm * 2,2cm + 25cm * 2,2cm)

 A= 2(7500cm + 660cm + 55cm)

A= 15000cm^2 + 1320cm ^2 + 110cm^2

A= 16430cm^2


Skriv et svar til: Problem opgave - hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.