Matematik

Differentiering

04. november 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg hr lidt svært ved at finde frem til et svar, har bare regnet noget ud i øst og vest.. Min besvarelse er markeret med rødt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Bemærk, at radius i den udskårne cirkel er 0,4x . Arelaet af cirklen, der skal trækkes fra er derfor

        π·(0,4x)2 = π·0,16·x2 ,

og ikke π·0,4·x2 , som du påstår.

Man skal så benytte rumfanget     V = x2·h = 10    til at isolere h , som man så indsætter i udtrykket for O .

        O = 2x2 + 4xh - π·0,16·x2 = (2 - π·0,16)·x2 + 4x·10/x2 = (2 - π·0,16)·x2 + 40/x .

Derefter beregner man O'(x) og løser O'(x) = 0 .


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.