Matematik

I en bestemt population af dyr vokser antallet af dyr med 12% om året.

04. november 2014 af sørenlunde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er til del b i denne opgave

I en anden population af dyr kan udviklingen i antallet af dyr beskrives ved 

N=250*1,05t, 

hvor t er tiden angivet i år, og N er antallet af dyr til tidspunktet t.

b) bestem fordoblingstiden

Please hjælp mig MvH Lunde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for fordoblingstiden T2 for en eksponentiel model    y = b · at ,

        T2 = ln(2) / ln(a)


Svar #2
04. november 2014 af sørenlunde (Slettet)

så In(2)/In(1,05)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er fordoblingstiden T2 .


Skriv et svar til: I en bestemt population af dyr vokser antallet af dyr med 12% om året.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.