Matematik

Ligning

05. november 2014 af alboseko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fundet frem til denne forskrift  -->Y= 12500* x 156000

jeg har prøvet og løse ligningen men det er bare så svært , er der en der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med at løse ligningen? Hvordan ser forskriften ud? Er det

        y = 12500·x + 156000    ?

Formuler hele opgaven.


Svar #2
05. november 2014 af alboseko (Slettet)

Antallet af diabetikere i DK i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved en model af formen y=ax+b,, hvor y er antal af diabetikere, og x er antal år efter 2001.
a) Bestem talene a & b?
b) I hvilket år vil antallet af diabetikere passere 275.000, hvis denne udvikling forsætter?

Jeg har fundet frem til at forskriften er  : Y= 12500* x+ 156000

 Men nu er jeg nået til  det punkt  hvor jeg skal løse ligningen og det har jeg problemer med


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

I spm b) skal man løse ligningen

        y = 275000 , dvs

        12500·x + 156000 = 275000

Isoler x ved at trække 156000 fra på hver side, og derefter dividere med 12500 på hver side.


Svar #4
05. november 2014 af alboseko (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.