Matematik

Vinkel mellem vektorerne

05. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har følgende opgave jeg skal løse:

Afgør, om vinklen v mellem vektorerne vektor a=(3,4) og vektor b=(7,5) er spids, ret eller stump. 
 

Skal jeg så ikke benytte formlen cos(v)=a*b / |a|*|b|, 

hvor jeg så skal finde længderne af normal vektoren og derefter skalarproduktet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er korrekt fremgangsmåde. Men da man kun skal afgøre, om vinklen er spids, ret, eller stump, er det tilstrækkeligt at beregne skalarproduktet (ab) alene, da det er fortegnet for skalarproduktet, der afgør, om vinklen er spids (+), ret (0), eller stump (-) .


Svar #2
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Skalarproduktet får jeg til 1? Så den er spids? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan får du det til 1? Er en af koordinaterne i a eller b i virkeligheden negativ?


Svar #4
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

giver det så 41? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, som vektorerne er defineret i #0. Hovedsagen her er dog, at  ab > 0 , så din konklusion i #2 er korrekt.


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.