Fysik

Hjælp til følgende fysikopgave om opdrift

05. november 2014 af Arccossintan (Slettet)

Hej!

Jeg har brug for at vide om jeg udregner følgende opgave korrekt:

Et skib vejer 2000 ton. Hvor stort et rumfang skal den del af skibet, som er undet vandet, have?

Ifølge Archimedes lov er F opdrift = F tyngdekraft på den fortrængte væske.

Densiteten for vand er 1000 kg/m3.

Nu kan jeg bruge følgende ligning til at udregne rumfanget:

Fop = pvaeske*Vgenstand*g

Jeg må dog først isolere Vgenstand - ligningen bliver så:

Vgenstand=\frac{Fop}{pvaeske*g}

Nu indsætter jeg værdierne i formlen:

\frac{2.000.000kg*9,82N/kg}{1000 kg/m3*9,82 N/kg}=2000 m3

Altså skal skibets rumfang under vandet være 2000 m3, for at det kan flyde.

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Det er nu for at skibet kan flyde. Skibet skal fortrænge en vandmængde, hvis masse netop svarer til skibets masse.


Svar #2
05. november 2014 af Arccossintan (Slettet)

Ja, jeg er klar over, at skibet vil flyde og ikke synke, det var lige en dum skrivefejl, men tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af Eduardus (Slettet)

Hvis men gerne vil slippe for mellemberegningerne:

Når en genstand skal kunne flyde i vand, skal dens (gennemsnitlige) densitet være laver end vandets densitet (masse per volume). Dvs 2.000.000 kg per skibets totale rumfang skal være mindre end 1.000 kg/m3. Så kan men nemt se at rumfanget skal være større end 2.000 m3

Eduardus
www.metrotech.dk


Skriv et svar til: Hjælp til følgende fysikopgave om opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.