Matematik

Eksponentielt vækst??

06. november 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

En person har aflæst sin elmåler hver aften igennem en periode på 14 dage. Det viser sig at det med tilnærmelse gælder f(x) = 20x + 33760hvor f(x) betegner målerens visning (målt i kWh) på dag nr. x i perioden.

a) Hvad fortæller denne model om det daglige elforbrug i perioden? Hvilken dag viser måleren 33900 kWh?


Svar #1
06. november 2014 af Muaaav (Slettet)

Hver dag øges målernes visning  med 20 kwh

Rigtigt svar ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af mathon

Der er ikke tale om eksponentiel vækst,
hvis
                      f(x) = 20x + 33760
.
men derimod om lineær vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af PeterValberg

#1 korrekt, personen forbruger 20 kWh om dagen i.flg. modellen

For at bestemme hvilken dag, måleren viser 33900 kWh, skal du løse ligningen

20x + 33760 = 33900

svaret (x) vil være antal dage efter personen begyndte at aflæse måleren. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentielt vækst??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.