Dansk

Kom med jeres tanker // Projektopgave // sprogets udvikling

06. november 2014 af Whatisthiss - Niveau: 9. klasse

Hejsa. Jeg har i denne uge projektuge, og vil derfor gerne i forbindelse med mit emne, spørger jer om nogle spørgsmål. Vi har det overordnede emne "forandring". Vi har så valgt at arbejde med sprogets udvikling, fx det med at man bytter mange danske ord ud med engelske ord i dagligdagen, at der kommer mange slangord og gadesprog. Så ja, vi tager udgangspunkt i det danske og engelske. I må gerne komme med nogle gode, brugbare svar. ( behøver ikke alle spørgsmål, hvis I ikke vil)

spørgsmålene:

Hvilken betydning har sproget for et samfund?

Hvorfor er sprogets udvikling gået så stærkt de sidste 40-50 år?

Hvad hvis hele verden ender med at tale det samme sprog? Hvilke fordele/ulemper?'

Hvilke konsekvenser kan udviklingen have?

Håber meget på I har lyst til at svare så hurtigst som muligt :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af Stygotius

1. Hvem er skyld i at "man bytter mange danske ord ud med engelske ord i dagligdagen" ??

-Det er smarte reklamefolk og oversmarte journalister, -nogle der som regel slet ikke har forstået de engelske ord. F.eks. tror journalister at "trafficking" betyder handel med kvinder. Det er helt forkert. Det betyder blot handel med forbudte ting, -kvinder, -truede dyr, -børn, -kunstgenstande, - -alt muligt, men disse folk synes det lyder vældig smart. 

2. Hvilke konsekvenser kan udviklingen have?  Den kan have den konsekvens den allerede har haft,

-nemlig at folk bliver dårligere og dårligere til at udtrykke sig på deres eget sprog. Det kan man se allerede i dag. Der er mange danske ord som danske skoleelever ikke kender,  og de kan slet ikke formulere sig nuanceret og sammenhængende på dansk.De tror f.eks. at "du" betyder det samme som "man" eller at "gå hele vejen" i betydningen "gøre alt hvad man kan" er et dansk udtryk. Dansk bliver fattigere og fattigere.

3. Hele verden vil ikke ende med at tale det samme sprog fordi sproget udtrykker tankesæt, følelsesmåder og en måde at se verden på. Disse ting er forskellige fra land til land, og hvert sprog er udtryk for en kulturgruppes måde at se og opleve og gengive verden på.

F.eks. har man på engelsk og tysk ikke noget ord for et døgn fordi englænderne og tyskerne ikke ser 24 timer som en bestemt afgrænset enhed, -sådan som danskerne gør.   


Skriv et svar til: Kom med jeres tanker // Projektopgave // sprogets udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.